Filmen “Hasta la Raíz” fra Den Dominikanske Republik

Torsdag den 15. marts 2018 kl. 19.30 – 21.00 vises filmen “Hasta la Raíz” . Filmen præsenteres ved cand mag Karen Ipsen og cand comm Mette Sørensen.

Udklip__ Udklip_3_Torsdag d. 15 marts 2018 var Globen fyldt op med interesserede tilhørende, der var mødt op for at se filmen ”Hasta la Raíz” om dominikanere med haitianske rødder og deres kamp for anderkendelse og statsborgerskab. Inden filmen satte Karen Ipsen og Mette Sørensen den historiske ramme og trak bl.a. linjer tilbage til Trujillo og hans udtalte antihaitianisme. Efter filmen var der spørgsmål fra salen, inden vi sluttede af og bevægede os ud i kulden. Endnu en gang tak for interesse ogdeltagelse i vores arrangementer!

Film og foredrag: ”Hasta la Raíz”, d. 15. marts 2018 kl. 19:30 – 21:00. Præsentation af filmen ved cand mag Karen Ipsen og cand comm Mette Sørensen.

Så tager NETLA hul på forårssæsonen med spændende film og foredrag. I det første arrangement i rækken sætter zoomer vi ind på den Dominikanske Republik.
Torsdag d. 15. marts viser NETLA Juan Carlos González Díaz’ dokumentarfilm ”Hasta la Raíz”. Filmen skildrer, hvordan dominikanske statsborgere med haitianske rødder systematisk er blevet frataget deres dominikanske statsborgerskab, hvilket har efterladt dem i et juridisk limbo, hvor de har måttet kæmpe for retten til deres nationalitet.
Før filmen vil Karen Ipsen (cand.mag. fra RUC i Internationale Udviklingsstudier og Kultur- og sprogmødestudier) og Mette Sørensen (cand. comm i journalistik og Internationale Udviklingsstudier) holde et kort oplæg om deres møde med folk, som lever med frygten for at blive statsløse. Efter filmen vil der være mulighed for at stille spørgsmål.
Filmen varer 70 minutter og er på spansk (med engelske undertekster).

Sted: Cafe Globen, Turesensgade 2b 1368 København

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.