Torsdag den 31. maj 2018 kl. 19.30 – 21.00 “Peru og Alberto Fujimori – fortid, nutid og fremtid”

Torsdag den 31. maj 2018 kl. 19.30 – 21.00 “Peru og Alberto Fujimori – fortid, nutid og fremtid”, ved Peter Wilson Leys, PhD-studerende, Roskilde Universitet

Vi ser på historien om Alberto Fujimori, hans særlige variant af populisme, hans ambivalente forhold til omverdenen, hans ambivalente forhold til menneskerettigheder og hans nye form for autoritært styre, og endelig ser vi på hans fald, “The Peruvian Spring”, hans fangenskab og hans dom ved Perus højesteret. Baggrunden for hans indulto (strafnedsættelse) mht. Fujimorismens genopfindelse igennem hans børn, og heri følgende korruptionsskandalerne, hvilket satte hele indulto-processen i gang….. med et lille blik på fremtiden.
Peter Wilson Leys er PhD studerende på Roskilde Universitet og ved det Katolske Universitet i Lima (Pontificia Universidad Católica del Perú). Peter Wilson Lays har boet omkring 8 år i Peru i henholdsvis Ayacucho (hovedstad for Ayacucho-regionen), men også i Cusco, hvor han bl.a. har arbejdet med naturressourcer/konflikt transformering, samt med et tysk fredsprogram ved navn ZFD.
Oplægget vil være på spansk med mulighed for at stille spørgsmål på dansk.

Sted: Cafe Globen, Turesensgade 2b 1368 København

Foto nedenfor: Perus tidl. præsident Alberto Fujimori (embedsperiode 1990-2000), dømt skyldig ved Perus højesteret i 2009 for korruption og krænkelse af menneskerettighederne. Dom 25 års fængsel samt yderligere 6 års fængsel for korruption. Han blev af helbredsmæssige årsager løsladt efter 8 års afsoning den 5.1.2018.

 

Tirsdag den 8. maj 2018 kl. 19.30 – 21.00:

“La influencia de América Latina en el pensamiento critico en Europa”, ved Erick Palomares, ph.d., adjunkt, Ålborg Universitet

OBS! Foredraget er på spansk

El agitado ciclo político latinoamericano de las últimas décadas ha abierto nuevas perspectivas de reflexión y acción política. Iniciada con la tradición emancipatoria europea, América Latina ofrece hoy nuevas lógicas de resistencia ejemplarizadas tanto en las comunidades zapatistas, como en la tradición reformista con sus casos de innovación social a nivel local y la “revolución democrática” de los gobiernos populares.

Sted: Cafe Globen, Turesensgade 2b 1368 København

 

Tirsdag den 17. april 2018, Generalforsamling og ”Mit liv med Latinamerika” 

Kl. 17.30-19.30: Generalforsamling og

Kl. 19.30-21.00: ”Mit liv med Latinamerika”, ved lektor Anne Marie Ejdesgaard Jeppesen

Lektor ved Københavns Universitet og medstifter af NETLA, Anne Marie Ejdesgaard Jeppesen fortæller om sit arbejdsliv med Latinamerika i centrum og om, hvordan interessen for Latinamerika har ændret sig fra slutningen af 1980’erne og til i dag. Endelig lægger hun op til diskussion af, hvilken status Latinamerika vil have fremover i undervisningen på universitetet og i gymnasieskolen.

Sted: Cafe Globen
Turesensgade 2b 1368 København

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.