Bestyrelsen

NETLA’s bestyrelse består udelukkende af frivillige personer, som alle interesserer sig for Latinamerika. Hvis du har lyst til at være med, så kontakt os på netlamail@gmail.com

 

 

 

Quri Palomino Janns

Formand for Netla. Valgt som formand ved generalforsamlingen den 25.4.2019, den 30.4.2020 den 15.4.2021, den 27.4.2022 og den 25.4.2023. Quri har tidligere været menigt bestyrelsesmedlem i Netla.

Jeg er født i København, men opvokset i Lima (Peru). Kort efter min 18 års fødselsdag vendte jeg tilbage til Danmark, hvor jeg bor i dag. Jeg er cand. mag. i Spansk med sidefag i Idræt fra Københavns Universitet. For nylig har jeg også læst Kulturforståelse på Ålborg Universitet. Jeg underviser til dagligt på Det Frie Gymnasium.
Især forholdene i Peru og Mexico har min interesse. Jeg har flere gange været på studieture med mine elever i Mexico, Peru og Guatemala. Gennem mit arbejde som underviser, er jeg med til at introducere og vise det latinamerikanske kontinent for danske gymnasieelever, og det holder jeg meget af. Mine primære interesseområder er latinamerikansk politik, samfundsforhold, kulturmøder, historie, litteratur, musik og sport.
I starten af 2017, og efter en pause på ca. 10 år, vendte jeg tilbage i NETLA´s bestyrelse. I NETLA arbejder jeg hovedsageligt med at arrangere vores Seminario Permanente og også endagsseminaret. Mit arbejde i NETLA giver mig mulighed for at lære endnu mere om Latinamerika og de mange facetter dette fantastiske verdensområde besidder.

 

Morten Milfeldt

MortenJeg er uddannet tømrer og siden socialrådgiver, er pensionist og emeritus kommunaldirektør med tidligere tjenestested i Ilulissat Kommune, Grønland.
Mine interesseområder er etnologiske, lingvistiske og religiøse (shamanistiske) bevægelser og ligheder, blandt oprindelige folkeslag fra især Ydre- og Indre Mongoliet, der efter den sidste istid “Weichsel” (sluttede for ca 11.700 år siden) forlod Asien. Via Hokkaido (Japan nordligste ø) Kamtjatka, Aleuterne og Beringstrædet  indtog de to nye kontinenter, hvor der aldrig tidligere havde levet mennesker, nemlig Nord- og Sydamerika.  Mange forskellige asiatiske folkeslag bevægede sig efter istiden i små og mindre grupper “den vej”, ofte i primitive skindbåde sejlede de langs kysten fra ø til ø i jagten efter hav- og landpattedyr. De var højtudviklede jægere, som i første omgang indtog Alaska og Canada. Nogle tog til Grønland, andre nåede Oregon, Californien, Midtwesten og det østlige USA.  Nord- og Mellemamerika blev gradvist indtaget af disse specialiserede jægere. Mange af folkeslagene vandrede videre sydpå og erobrede hele Sydamerika for endeligt at slutte ved Ildlandet i Chile og Argentina. Kort sagt, shamanismens vandring og udbredelse, sprogligt og kulturelt gennem årtusinder. Religionen er den samme, “Moder Jord” er “fællesnævneren” for alle disse folkeslags univers og verdensopfattelse, og dermed nøglen til forståelsen af nutidens etnicitet. Indianere i Nord- og Sydamerika udspringer oprindeligt fra disse asiatiske “jægerstammer”,  og de var i over 11.000 år “herskeren” på disse to “nye kontinenter”. Det sluttede, da Columbus år 1492 gik i land på øen San Salvador i Det Caribiske Hav. Mange af de oprindelige folkeslag eksisterer stadig, trods modgang efter mødet med “den hvide gud” (europæerne), har de fortsat meget de kan “fortælle” os. Emnet har min primære interesse. Jeg har været medlem af Netlas bestyrelse siden 2002

 

Charlotte Bøgelund FrederiksenCharlotte

 

Jeg er uddannet Cand.Scient.Soc. i Internationale Udviklingsstudier og Geografi. I øjeblikket arbejder jeg med fundraising i CARE Danmark. Inden da har jeg arbejdet hos Fair Trade Danmark, hvor jeg også har haft muligheden for at besøge flere fair trade producenter i Latinamerika. Jeg har tidligere boet i Bolivia af flere omgange, hvor jeg arbejdede et år i et projekt for børnearbejdere og senere et halvt år med guaraniindianere. Herudover har jeg rejst en del i Peru, hvor jeg også har været rejseleder på flere danske grupperejser.

 

Ebbe Fischer

Jeg er uddannet journalist (Cand. Comm.) og har en BA i Int. Udvikling. Fra 2006-11 boede jeg fast i Buenos Aires som korrespondent for Berlingske, Kr. Dagblad og en række magasiner (på freelancebasis). Jeg interesserer mig for regionens udvikling og finder det interessant, at demokratierne i store træk er forankret siden 1980’erne med en solid fremgang til følge – også for mange fattige. Samtidig skal man ikke glemme, at store problemer skal tackles i det 21. århundrede. Også demokratiske i en række lande.

 

Elena Ansotegui

 

Elena har været medlem af Netlas bestyrelse gennem en årrække.img_9995

Jeg er født og opvokset i Spanien. Efter endt skolegang uddannede jeg mig og blev cand mag i Fransk med bifag i oldtidskundskab. Jeg havde studieophold i såvel Frankrig som Peru. Efterfølgende har jeg for indeværende boet i Danmark i snart 15 år. Her har jeg – med min baggrund i bagagen – løbende beskæftiget mig med formidlingen af spansk og latinamerikansk kultur, bl.a. igennem frivilligt arbejde i adskillige foreninger – men også professionelt, hvor jeg over en årrække bestyrede og drev den spanske bogcafé Rayuela, beliggende Fælledvej, Kbh.
Herefter satte jeg mig for at påbegynde studier ved universitetet i København indenfor humaniora. Jeg blev færdiguddannet kandidat fra Københavns Universitet for nogle år siden med profil i Latinamerikanske Studier.
Pt arbejder jeg som ekstern lektor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk (KU). Herunder forsker jeg i ”sociale bevægelser og utopi” ved CLAS (Centre for Latin American Studies).
Jeg er medstifter til platformen SIF (Spansk I Folkeskolen), hvis mål er at etablere spansk som fag i den danske folkeskole.
NETLA er et fantastisk forum, der tillader mig at nyde fordybelsen i den latinamerikanske verden sammen med mange andre engageret og inspirerende mennesker.

 

Claudio Arias

Indvalgt som næstformand i Netlas bestyrelse den 25.4.2023.

Claudio, der oprindeligt er født og opvokset i Santiago, Chile, og er tidligere mangeårigt bestyrelsesmedlem.

 

Karla F. Acosta Chan

Karla Acosta Chan's Email & Phone - Takeda Pharmaceuticals - Copenhagen Area, Capital Region, Denmark

Indvalgt i Netlas  bestyrelse ved generalforsamlingen d. 15.4.2021.                                  Karla, der er født og opvokset i Mexico City, er tidligere mangeårigt medlem af Netlas bestyrelse. Hun er uddannet ved Roskilde Universitetscenter.

 

Ved generalforsamlingen den 27.4.2022 er 3 nye medlemmer indtrådt i Netlas bestyrelse:

Julie Wetterlev, Lizethe Alvarez E. Söderlind (født og opvokset i Columbia) og Boris Avila Parra (født og opvokset i Chile). Kort tekst om de nye bestyrelsesmedlemmer følger senere.