Seminario Permanente forår 2016

SP2016
Quinoa: Verdens bedste fødevare v. Niels Boel

Torsdag den 25. februar kl. 19.30 på Café Globen i København

I tusinder af år har indianerne i Bolivias højland – traditionelt de fattigste indbyggere i landet – dyrket quinoa på kollektivt ejede jorden på de allermest golde og tørre bjergplateauer. Men i dag har forbrugere over hele kloden opdaget quinoa’ens ekstraordinære næringsværdi. Det bolivianske korn har fundet vej til gourmet restauranter og til middelklassens komfurer. Efterspørgslen er så overvældende, at de indianske producenter slet ikke kan følge med.

Niels Boel er journalist, dokumentarfilminstruktør og forfatter. Han har bl.a. udgivet bogen ”Det nye Latinamerika”. Han har boet en årrække i Latinamerika, hvor han bl.a. var korrespondent for Weekendavisen.

Podemos og den latinamerikanske forbindelse v. Oscar García Agustín
Onsdag den 25. maj kl. 19.30 på Café Globen i København

Podemos blev stiftet som et svar på den økonomiske og politiske krise i Spanien, men med stærk indflydelse fra de latinamerikanske politiske erfaringer i 00’erne. Oplægget vil drøfte, hvordan initiativtagerne til Podemos bygger på disse erfaringer, og hvordan partiet har dannet en slags venstrepopulisme i en europæisk kontekst.

Oscar García Agustín er forsker ved Aalborg Universitet, hvor bl.a. forsker i sociale og folkelige bevægelser i Latinamerika.

Endagsseminar om Brasilien
Lørdag den 9. april, kl. 10-17, Osramhuset, København

Vi har de seneste år oplevet stor interesse for og efterspørgsel efter arrangementer om Brasilien. Derfor sætter vi fokus på Brasilien til vores årlige endagsseminar med spændende oplæg, frokost og netværk med andre Latinamerikaaficionados
Vi er i gang med at finde interessante oplægsholdere, der ud fra deres særlige viden om Brasilien kan komme med forskellige vinkler. Så snart det er på plads, sender vi programmet, tilmeldingslink og pris ud til alle medlemmer og andre interesserede. Her er tilmelding nødvendig. Medlemmer af Netla får rabat på deltagelse.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Generalforsamling
Onsdag den 25 maj kl. 17, Café Globen i København

NETLA inviterer til den årlige generalforsamling. Kom og få et glas vin og lidt mad, og hør efterfølgende et spændende oplæg om Podemos og Latinamerika.
Husk at forslag skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før mødet. Send det til netlamail@gmail.com
Vi glæder os til at se dig!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.