Program for Seminario Permanente efterår 2015

SeminarioPermanenteNetlaBilledeFacebook

Onsdag d. 2. december 2015, kl. 18.00-21.00: medlemsreception og foredrag

D. 2. december inviterer NETLA sine medlemmer til reception for at sige tak for støtte til vores forening. Kom og få et glas vin og lidt mad, og hør efterfølgende et spændende oplæg om naturressourcer i Mellemamerika. Receptionen finder ligesom foredragene sted i café Globen onsdag d. 2. december kl. 18.00-19.30.

19.30-21.00: foredrag

Water not Gold! Struggles over natural resources in Central America
Vladimir Pacheco Cueva, Ph.D., Associate professor at the Department of Culture and Society, Aarhus University

The last two decades has seen an increase in the number of struggles over mining and petroleum development in Central America. This presentation will cover some of these struggles and interpret them in larger economic and political contexts. A special mention will be made of El Salvador’s case,  here the Water not Gold campaign has influenced the government’s decision to introduce and maintain a moratorium on mining projects since 2009.

Foredraget foregår på engelsk.

Sted: Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K


Onsdag d. 9. september 2015, kl. 19.30-21.00:

Brasilien: Stormagt eller afmagt
Svend Roed Nielsen, Udenrigsministeriet og tidligere ambassadør i Brasilien

I Præsident Lulas regeringstid fra 2003 til 2011 blev Brasilien spået en fremtid der gik mod tinderne politisk og økonomisk. Nu under Præsident Dilma peger prognoserne mod afgrunden. Var man dengang for optimistiske og nu tilsvarende for pessimistiske? Hvad er de reelle muligheder for Brasilien internt og eksternt og hvad skal der til for at landet kommer på en bedre kurs? Hvad vil og kan Danmark gøre for at styrke vort samarbejde med Brasilien?

Foredraget foregår på dansk.
Sted: Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K 


Onsdag d. 7. oktober 2015, kl. 19.30-21.00

Muligheder og udfordringer for dansk erhvervsliv 

Niels Evendt, IFU (Investeringsfonden for Udviklingslande)

Investeringsfonden for Udviklingslande har gennem mere end 45 år investeret med danske virksomheder i Latinamerika. Investment Director, Niels Evendt vil fortælle om konkrete erfaringer fra IFU’s mere end 100 investeringer i regionen og muligheder fremadrettet med IFU’s nye udvidede mandat, samt fokus på både klima- og landbrugsprojekter.

Foredraget foregår på dansk.
Sted: Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K 


Onsdag d. 4. november 2015, kl. 19.30-21.00

Ekstrem ulighed i Latinamerika – perspektiver fra IBIS’ arbejde med oprindelige folks rettigheder

Misha Wolsgaard-Iversens, Senior Policy Advisor & Programme Manager Latin America. IBIS. 

Latinamerika har gennem de seneste år oplevet stor økonomisk vækst, og det er mange steder faktisk lykkedes at reducere den enorme sociale ulighed. Men i andre lande er afstanden mellem rig og fattig blevet større og den ekstreme ulighed tydeligere. Oprindelige folk er særlig sårbare og har svært ved at komme ud af fattigdom, marginalisering og diskriminering. IBIS forsøger på forskellig vis at styrke de indianske organisationer i deres kamp for anerkendelse og rettigheder i Latinamerika. Til arrangementet vil Misha bl.a. berette om samarbejdet med Rama-Kriol-folkene i Nicaragua, Shuar-folket i Ecuador, og om det internationale arbejde IBIS laver ifht oprindelige folk og udvindingen af naturressourcer”.

Foredraget foregår på dansk.
Sted: Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K


 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.