1. halvår 2024

Dato’er for kommende aktiviteter i Netla 1. halvår 2024. Netla arbejder p.t. på på højtryk for at få tre x Seminarium Permanente (SP-foredrag) med spændende emner relateret til Latinamerika afholdt følgende dato’er: (Sæt kryds i kalenderen!)

Onsdag den 6. marts 2024 kl. 19.00-21.00 – Se nedennævnt.

Tirsdag den 23. april 2024kl. 18.00-19.00 – generalforsamling efterfulgt af SP fra kl. 19.00-21.00

Tirsdag den 18. juni 2024 kl. 19.00-21.00

Alle arrangementer afholdes i Cafe Globen, Turesensgade 2B, 1368 København.

OBS! Netla plejer af afholde 4 x SP hvert halvår, når vi har sprunget det fjerde SP over i maj, skyldtes det et latinamerikansk arrangement på Københavns Universitet Amager, KUA, hvor flere fra Netla ønsker at deltage. Dele af arrangementet er åbnet for alle.

______________________________________________

Onsdag den 6. marts 2024 kl. 19.00-21.00, arrangerer Netla nedennævnte Seminario Permanente.

Ritualer, bønner og velsignelser: Brasiliansk praksis i healing blandt folk set ud fra et historisk globalt perspektiv.

Aftenens emne præsenteres af adjunkt ved det teologiske fakultet ved Københavns Universitet, Natacha Klein Kafer. 

Aftenens foredrag vil dykke ned i forskellige former for folkehelbredelse i en brasiliansk kontekst, helt fra kolonitiden til nutidig praksis. Vi vil undersøge, hvordan benzeduras (helbredelse ved bønner og ritualer) blev – og i mange tilfælde stadig bliver – praktiseret i de oprindelige afro-brasilianske, og det europæiske migrantsamfund – de rituelle sammenfiltringer relateret til flere forskellige kulturer. Desuden vil Natacha demonstrere, hvordan forskellige forhold til naturen og religiøse strukturer påvirker og påvirkede overlevelsen eller assimileringen af denne form for viden i et bredere brasiliansk samfundsperspektiv.

Healer i Columbia deler en mikstur af ayahuasca ud til en spirituel ceremoni. Praksissen udføres også i Danmark. Foto: AFP PHOTO/EITAN ABRAMOVICH

Rituals, Prayers, and Blessings: Brazilian folk healing practices from a global historical perspective.

Presented by Natacha Klein Kafer, Assistant Professor at the Faculty of Theology, University of Copenhagen. 

This lecture will delve into different forms of folk healing in the Brazilian context, from the colonial period to contemporary practices. It will explore how benzeduras (healing by prayers and rituals) was – and in many cases still is – practiced in Afro-Brazilian, indigenous, and European migrant communities, as well as the ritual entanglements between multiple different cultures. Moreover, it will demonstrate how different relationships with nature and religious structures impacted the survival or assimilation of this kind of knowledge in the wider Brazilian society.

Foredraget vil foregå på engelsk.

Sted: Cafe Globen, Turesensgade 2B, 1368 København.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.