Bestyrelsen

NETLA’s bestyrelse består udelukkende af frivillige personer, som alle interesserer sig for Latinamerika. Hvis du har lyst til at være med, så kontakt os på netlamail@gmail.com

Kristina “Stina” Pilmark

Stina

Jeg er uddannet cand. mag. i spansk og samfundsfag og arbejder som gymnasielærer. Sideløbende skriver jeg lærebøger og artikler om spanske og latinamerikanske  samfundsforhold. Mine primære interesser er latinamerikansk politik, især den nyere politiske udvikling i Cono Sur landene, forsoningsprocesser og kollektiv erindring. Jeg har været med i bestyrelsen siden 2004 og været formand siden 2006. Arbejdet i NETLA giver mig mulighed for at dele min interesse og begejstring for latinamerikanske forhold med andre “aficionados” og et stort netværk af Latinamerika-kyndige.

Rikke Olsen

Rikke O

Jeg er cand. mag. i spansk og internationale udviklingsstudier og har været med i NETLA’s bestyrelse siden 2006. Tidligere har jeg stået for PR og været med til at udvikle vores hjemmeside, og pt. fungerer jeg som moderator på vores Facebook-side. Jeg har arbejdet i Latinamerika, hvor jeg bl.a. har været destinationsleder for danske unge af sted på højskoleophold. Mine interesser spænder bredt indenfor latinamerikanske samfundsforhold, bl.a. antropologi, kulturmøder, udviklingsproblematikker, kønsrelationer og musik.

 

Claudio Arias

Claudio

Jeg er Cand. it. i Design kommunikation og Media fra ITU, og har en bachelor i spansk fra Københavns Universitet Amager.  Jeg er fra Chile og kom til Danmark for 14 år siden. Jeg har været i bestyrelsen siden 2009. Jeg tager mig af den grafiske del af Netla’s reklamemateriale såsom nyhedsbrev, flyers, plakater osv. Sammen med andre i bestyrelsen er jeg også ansvarlig for Netla’s hjemmeside. Mine interesser ligger inden for områderne kultur, litteratur, latinamerikanske musik og film.

Morten Milfeldt

MortenJeg er uddannet tømrer og socialrådgiver og er emeritus kommunaldirektør med tidligere tjenestested i Ilulissat Kommuniat, Grønland.
Mine interesseområder er etnologiske, lingvistiske og religiøse ligheder mellem oprindelige folk fra bla ydre og indre Mongoliet, Sibirien, det nordlige Japan og Kurillerne og til Alaska, Grønland og videre via Mellem- og Sydamerika til Ildlandet i Chile og Argentina. Jeg har været medlem af bestyrelsen siden 2001 og tager mig primært af praktiske gøremål i forbindelse med NETLA’s arrangementer og aktiviteter.

 

Mette Frølich

Mette

Jeg har en bachelorgrad i Amerikanske Studier og Spansk fra CBS og er for tiden cand.ling.merc studerende i Interkulturelle Markedsstudier og Spansk på CBS. Jeg interesserer mig for internationale politiske anliggender mellem Latinamerika og USA samt socioøkonomiske forhold i Latinamerika. Jeg har været en del af NETLA’s bestyrelse siden 2013 og adminstrerer NETLA’s Facebookside.

Laue Biehl Nørgaard

LaueJeg er uddannet i statskundskab, Cand.scient.pol., og i øjeblikket arbejder jeg for Socialdemokraterne på Christiansborg. Jeg har tidligere arbejdet på et samarbejdsprojekt mellem SF i DK og MAS i Bolivia. Jeg interesserer mig for latinamerikansk kultur og spansk sprog og følger intenst med i latinamerikansk politik og samfundsforhold. De lande, som jeg kender bedst til er specifikt Chile og Bolivia, og mere generelt landene i Sydamerika. Jeg prøver desuden, så ofte jeg kan, at udnytte min interkulturelle forståelse til gavn for mine latinamerikanske bekendte her i København. Jeg er relativt ny i bestyrelsen, hvor jeg især står for at repræsentere Netla i det nye netværk ”Latinamerika Akademiet”.

Charlotte Bøgelund Frederiksen

CharlotteJeg er uddannet Cand.Scient.Soc i Internationale Udviklingsstudier og Geografi. I øjeblikket arbejder jeg med fundraising i CARE Danmark. Inden da har jeg arbejdet hos Fair Trade Danmark, hvor jeg også har haft muligheden for at besøge flere fair trade producenter i Latinamerika. Jeg har tidligere boet i Bolivia af flere omgange, hvor jeg arbejdede et år i et projekt for børnearbejdere og senere et halvt år med guaraniindianere. Herudover har jeg rejst en del i Peru, hvor jeg også har været rejseleder på flere danske grupperejser.

Ebbe Fischer

img_9999Jeg er uddannet journalist (Cand. Comm.) og har en BA i Int. Udvikling. Fra 2006-11 boede jeg fast i Buenos Aires som korrespondent for Berlingske, Kr. Dagblad og en række magasiner (på freelancebasis). Jeg interesserer mig for regionens udvikling og finder det interessant, at demokratierne i store træk er forankret siden 1980’erne med en solid fremgang til følge – også for mange fattige. Samtidig skal man ikke glemme, at store problemer skal tackles i det 21. århundrede. Også demokratiske i en række lande.

Elena Ansotegui

img_9995Jeg er født og vokset op i Spanien og har boet i Danmark i snart 12 år. Jeg har haft meget at gøre med formidlingen af den spanske og latinamerikanske kultur igennem frivilligt arbejde i adskillige foreninger. Jeg har altid haft en særlig tilknytning til latinamerikansk litteratur, kultur og kunst. I NETLA hjælper jeg til med oplæg – alt fra at finde oplægsholdere til det praktiske.

Quri Palomino Janns
Quri_2
Jeg er født i København, men opvokset i Lima (Peru). Kort efter min 18 års fødselsdag vendte jeg tilbage til Danmark, hvor jeg bor i dag. Jeg er cand. mag. i Spansk med sidefag i Idræt fra Københavns Universitet. For nylig har jeg også læst Kulturforståelse på Ålborg Universitet. Jeg underviser til dagligt på Det Frie Gymnasium.
Især forholdene i Peru og Mexico har min interesse. Jeg har flere gange været på studieture med mine elever i Mexico, Peru og Guatemala. Gennem mit arbejde som underviser, er jeg med til at introducere og vise det latinamerikanske kontinent for danske gymnasieelever, og det holder jeg meget af. Mine primære interesseområder er latinamerikansk politik, samfundsforhold, kulturmøder, historie, litteratur, musik og sport.
I starten af 2017, og efter en pause på ca. 10 år, vendte jeg tilbage i NETLA´s bestyrelse. I NETLA arbejder jeg hovedsageligt med at arrangere vores Seminario Permanente og også endagsseminaret. Mit arbejde i NETLA giver mig mulighed for at lære endnu mere om Latinamerika og de mange facetter dette fantastiske verdensområde besidder.