Bestyrelsen

NETLA’s bestyrelse består udelukkende af frivillige personer, som alle interesserer sig for Latinamerika. Hvis du har lyst til at være med, så kontakt os på netlamail@gmail.com

 

 

 

Quri Palomino Janns

Formand for Netla. Valgt ved generalforsamlingen den 25.4.2019 og igen den 30.4.2020

Jeg er født i København, men opvokset i Lima (Peru). Kort efter min 18 års fødselsdag vendte jeg tilbage til Danmark, hvor jeg bor i dag. Jeg er cand. mag. i Spansk med sidefag i Idræt fra Københavns Universitet. For nylig har jeg også læst Kulturforståelse på Ålborg Universitet. Jeg underviser til dagligt på Det Frie Gymnasium.
Især forholdene i Peru og Mexico har min interesse. Jeg har flere gange været på studieture med mine elever i Mexico, Peru og Guatemala. Gennem mit arbejde som underviser, er jeg med til at introducere og vise det latinamerikanske kontinent for danske gymnasieelever, og det holder jeg meget af. Mine primære interesseområder er latinamerikansk politik, samfundsforhold, kulturmøder, historie, litteratur, musik og sport.
I starten af 2017, og efter en pause på ca. 10 år, vendte jeg tilbage i NETLA´s bestyrelse. I NETLA arbejder jeg hovedsageligt med at arrangere vores Seminario Permanente og også endagsseminaret. Mit arbejde i NETLA giver mig mulighed for at lære endnu mere om Latinamerika og de mange facetter dette fantastiske verdensområde besidder.

 

Morten Milfeldt

MortenJeg er uddannet tømrer og socialrådgiver og er emeritus kommunaldirektør med tidligere tjenestested i Ilulissat Kommuniat, Grønland.
Mine interesseområder er etnologiske- og lingvistiske bevægelser, samt religiøse ligheder, mellem oprindelige folk fra bl.a. Ydre- og Indre Mongoliet, via Korea til den nordligste japanske ø Hokkaido – sprogligt og kulturelt gik eller sejlede folkeslag videre over Kurilerne, Kamtjatka det østligste Sibirien til Alaska – herfra til Canada, Grønland eller fra Nordamerika sydpå via Mellemamerika til Sydamerika for at slutte ved Ildlandet i Chile og Argentina. Kort sagt, shamaniens vandring og udbredelse, både sprogligt og kulturelt gennem årtusinder. Jeg har været medlem af bestyrelsen siden 2002 og tager mig primært af praktiske gøremål i forbindelse med NETLA’s arrangementer og aktiviteter.

 

Charlotte Bøgelund Frederiksen

CharlotteJeg er uddannet Cand.Scient.Soc i Internationale Udviklingsstudier og Geografi. I øjeblikket arbejder jeg med fundraising i CARE Danmark. Inden da har jeg arbejdet hos Fair Trade Danmark, hvor jeg også har haft muligheden for at besøge flere fair trade producenter i Latinamerika. Jeg har tidligere boet i Bolivia af flere omgange, hvor jeg arbejdede et år i et projekt for børnearbejdere og senere et halvt år med guaraniindianere. Herudover har jeg rejst en del i Peru, hvor jeg også har været rejseleder på flere danske grupperejser.

 

Ebbe Fischer

 

Jeg er uddannet journalist (Cand. Comm.) og har en BA i Int. Udvikling. Fra 2006-11 boede jeg fast i Buenos Aires som korrespondent for Berlingske, Kr. Dagblad og en række magasiner (på freelancebasis). Jeg interesserer mig for regionens udvikling og finder det interessant, at demokratierne i store træk er forankret siden 1980’erne med en solid fremgang til følge – også for mange fattige. Samtidig skal man ikke glemme, at store problemer skal tackles i det 21. århundrede. Også demokratiske i en række lande.

 

 

 

Elena Ansoteguiimg_9995

Jeg er født og opvokset i Spanien. Efter endt skolegang uddannede jeg mig og blev cand mag i Fransk med bifag i oldtidskundskab. Jeg havde studieophold i såvel Frankrig som Peru. Efterfølgende har jeg for indeværende boet i Danmark i snart 15 år. Her har jeg – med min baggrund i bagagen – løbende beskæftiget mig med formidlingen af spansk og latinamerikansk kultur, bl.a. igennem frivilligt arbejde i adskillige foreninger – men også professionelt, hvor jeg over en årrække bestyrede og drev den spanske bogcafé Rayuela, beliggende Fælledvej, Kbh.
Herefter satte jeg mig for at påbegynde studier ved universitetet i København indenfor humaniora. Jeg blev færdiguddannet kandidat fra Københavns Universitet for nogle år siden med profil i Latinamerikanske Studier.
Pt arbejder jeg som ekstern lektor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk (KU). Herunder forsker jeg i ”sociale bevægelser og utopi” ved CLAS (Centre for Latin American Studies).
Jeg er medstifter til platformen SIF (Spansk I Folkeskolen), hvis mål er at etablere spansk som fag i den danske folkeskole.
NETLA er et fantastisk forum, der tillader mig at nyde fordybelsen i den latinamerikanske verden sammen med mange andre engageret og inspirerende mennesker.

 

Claudio Arias

Indvalgt i bestyrelsen den 30.4.2020. Pgl, der oprindeligt er fra Santiago, Chile, er tidligere mangeårigt bestyrelsesmedlem, men udtrådte af bestyrelsen for et år siden. Netla’s bestyrelse ønsker Claudio velkommen tilbage. Kort tekst om pgl. følger senere.