Endagsseminar

Ved siden af den faste foredragsrække Seminario Permanente bestræber NETLA sig på hvert år at afholde et endagsseminar, hvor der er mulighed for at gå mere i dybden med et overordnet tema.

Siden 1989 har der været afholdt seminarer med temaer som udviklingsdebatten, væbnede konflikter, maskulinitet, kulturel identitet, sociale bevægelser, migration, politiske tendenser mm. Læs mere her.

NETLA endagsseminar Argentina kultur og samfund

Næste endagsseminar!

Lørdag d. 24. november kl. 9.30-15.30: Endagsseminar om Mexico i Casa Latinoamericana

NETLA er i gang med planlægningen af et større endagsseminar lørdag d. 24. november kl. 9.30-15.30 i Casa Latinoamericana. Årets emne bliver Mexico, som vi vil angribe både kulturelt, litterært, politisk og historisk.

Vi glæder os til snart at kunne udsende et detaljeret program med kompetente oplægsholdere, men sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Tidligere endagsseminarer: 

Endagsseminar: Argentina – kultur og samfund

Vi kan nu præsentere programmet for årets endagsseminar om Argentina.Køb din billet her: https://billetto.dk/da/events/netlaargentina Argentina, landet syd for Brasilien er næsten lige så stort som Indien. Det er hjemsted for tango, fodbold og fyldt med passion og dramatik – ikke mindst politisk og kulturelt. Det er nogle af de emner, som NETLA sætter fokus på ved dette års endagsseminar, lørdag d. 20. maj kl. 9.30-16.00 i Osramhuset (lille sal), Valhalsgade 4, 2200 København N.Vi serverer en argentinsk frokost og lidt Malbec vin efter sidste oplæg. Inden da skal vi omkring det akademiske, tangoen og fodbolden, og vi runder den politiske og sociale udvikling.Vi håber at se både medlemmer og ikke-medlemmer.

Program for endagsseminaret om Argentina

9.30-10.00: Registrering og morgenmad
10.00-10.15: Velkomst og praktiske oplysninger v. forkvinde for NETLA’s bestyrelse Stina Pilmark

FORMIDDAGENS PROGRAM

10.15-11.00: ”Argentina – her og nu” (oplægsholder bekræftes senere)
11.00-11.45: ”Politivold i Buenos Aires” v. Marie Ørum Wikman, ph.d.-studerende Humanistisk Fakultet, Københavns Universitet

I sin præsentation vil Marie Ørum Wikman fortælle om sit ph.d.-projekt, hvor hun gennem længerevarende etnografisk feltarbejde har fulgt en mindre gruppe af pårørende til ofre for drab begået af politiet i Buenos Aires. Det typiske offer for denne type drab i Argentina i dag er unge mænd fra fattige urbane områder, og præsentationen vil sætte fokus på de pårørendes kamp for at gendrive legitimiteten af deres sønners død. Gennem deres kamp inviteres vi til at reflektere over bredere sociale og politiske processer i de argentinske samfund, som gensidigt berettiger og muliggør, at denne type drab finder sted.

11.45-12.30: Frokost og netværkeri

EFTERMIDDAGENS PROGRAM

12.30-13.15: ”Julio Cortázar – i krydsfeltet mellem spansk og dansk sprog og kultur” v. Camilla Skjødt, Forlægger og redaktør

“Enhver der ikke læser Cortázar er fortabt. Ikke at læse ham er en alvorlig, usynlig sygdom, som med tiden kan få frygtelige følger. Det er ligesom en mand, der aldrig har smagt ferskner. Han bliver stille og roligt mere og mere trist, betydeligt blegere og vil sandsynligvis lidt efter lidt tabe håret.” (Pablo Neruda)Nye læsere kan med fordel starte her. Med det moderne hovedværk i latinamerikansk litteratur; Julio Cortázars eksperimenterende murstensroman Hinkeleg (Rayuela) fra 1963, der for længst er udgivet på mere end 30 sprog og nu endelig udkommer på dansk i Rigmor Kappel Schimdts oversættelse på Skjødt Forlag. Romanen har i den spansktalende verden en status, der bedst kan sammenlignes med James Joyces Ulysses i den dansk-angelsaksiske kulturkreds.Forlægger og redaktør af Hinkeleg Camilla Skjødt kommer og fortæller om romanen i dens danske udgave, om udfordringerne i krydsfeltet mellem spansk og dansk sprog og kultur, og om hvorfor hun mener, det er så vigtigt, at de danske læsere – om end med 54 års forsinkelse – får adgang til denne hidtil oversete klassiker i Danmark.

13.15-14.00: ”Tango’en betydning i Argentina før og nu” (oplægsholder bekræftes senere)
14.00-14.15: Kaffepause
14.15-15.00: ”Fodbold som religion” (oplægsholder bekræftes senere)

VIN OG NETVÆRKERI

15.00-16.00: NETLA byder på et glas vin og der er mulighed for at fortsætte netværkeriet

Praktiske oplysninger:

Sted: Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 København N (lille sal)Pris: for NETLA medlemmer 75 kr., for ikke medlemmer 175 kr. (prisen inkluderer morgenmad, kaffe/the, frokost og et glas vin at gå hjem på).Tilmelding og betaling sker via Billettohttps://billetto.dk/da/events/netlaargentina