Fredsprocessen i Columbia ved ambassadør Mogens Pedersen den 22.5. kl. 19.30 i cafe Globen

Fredsprocessen i Columbia ved ambassadør Mogens Pedersen den 22.5. kl. 19.30 i cafe Globen (Turesensgade 2b.).

I november 2016 underskrev guerillagruppen FARC og regeringen en fredsaftale efter mere end 50 års væbnet konflikt. Det skete efter næsten fem års forhandlinger i Habana.

Implementeringen af fredsaftalen har lang fra været lige ud af landevejen. Regeringen, der kom til magten i midten af sidste år, og har stillet spørgsmålstegn ved nogle af nøgleelementerne i aftalen. Samtidig har der fortsat væbnede kampe rundt omkring i landet, bl.a. af stadig eksisterende guerillagrupper og narkokarteller. Og mange sociale ledere, bl.a. ledere af menneskerettighedsorganisationer og indianerledere, er blevet myrdet i det sidste års tid.

Hvad er mulighederne for varig fred i Colombia? Og hvor er de største udfordringer? Hvilke interesser er på spil? Og hvad er det internationale samfund rolle?

Det er nogle af de temaer, der vil blive bragt på banen og debateret på mødet den 22. maj på Café Globen, hvor vi får besøg af den danske ambassadør i Colombia, Mogens Pedersen.

Tilmelding er ikke nødvendig.

 

OBS! Vær opmærksom på nedennævnte arrangement tirsdag den 28.5. kl. 19.30 som afholdes samme sted

Latinamerika – det glemte kontinent ved Ph.d. Maiken Gelardi, Aarhus Universitet. Afholdes i cafe Globen tirsdag den 28. maj kl. 19.30.

 

International Politik en disciplin domineret af gamle hvide mænd. Ikke-vestlige forskere har derfor svært ved at blive hørt på den internationale scene, og det betyder også at der er debatter og teorier, som vi slet ikke hører om i Europa. Men hvilke problemer og debatter er de vigtigste, hvis vi kigger rundt i verden? Og er der nogle anderledes måder at anskue tingene på, som vi overser? Disse spørgsmål vil være omdrejningspunkt for foredraget, og de vil blive diskuteret ud fra et latinamerikansk perspektiv.

Maiken Gelardi er ph.d.-kandidat fra Institut ved Statskundskab ved Aarhus Universitet og beskæftiger sig med International Politik i et latinamerikansk perspektiv. Hun har boet og arbejdet i regionen i flere år, bl.a. i Argentina, Ecuador og på den danske ambassade i Mexico. For tiden er hun gæsteforsker på Universidad del Rosario i Bogotá, Colombia.

Tilmelding ikke nødvendig.

Foredraget er arrangeret af NETLA – Netværk for Latinamerikastudier

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.