Torsdag den 31. maj 2018 kl. 19.30 – 21.00 “Peru og Alberto Fujimori – fortid, nutid og fremtid”

Torsdag den 31. maj 2018 kl. 19.30 – 21.00 “Peru og Alberto Fujimori – fortid, nutid og fremtid”, ved Peter Wilson Leys, PhD-studerende, Roskilde Universitet

Vi ser på historien om Alberto Fujimori og hans særlige variant af populisme, hans ambivalente forhold til omverdenen og hans ambivalente forhold til menneskerettigheder og nye former for autoritær styre, og så på hans fald og the Peruvian spring, og hans fangeskab. Baggrunden for hans indulto mht. Fujimorismens genopfindelse igennem hans børn, og korruptionsskandalerne, der satte hele indulto processen i gang. Med et lille blik på fremtiden.
Peter Wilson Leys
Peter Wilson Leys er PhD studerende på Roskilde Universitet og det Katolske Universitet i Lima (Pontificia Universidad Católica del Perú). Peter har boet omkring 8 år i Peru i henholdsvis hovedstaden, Ayacucho og også i Cusco hvor han blandt andet har arbejdet med natur ressource konflikt transformering, med et tysk fredsprogram ved navn ZFD.
Oplægget vil være på spansk med mulighed for at stille spørgsmål på dansk.

Sted: Cafe Globen, Turesensgade 2b 1368 København

Foto nedenfor: Perus tidl. præsident Alberto Fujimori (embedsperiode 1990-2000), dømt skyldig ved Perus højesteret i 2007 for korruption og krænkelse af menneskerettighederne. Dom 25 års fængsel.

 

Tirsdag den 8. maj 2018 kl. 19.30 – 21.00:

“La influencia de América Latina en el pensamiento critico en Europa”, ved Erick Palomares, ph.d., adjunkt, Ålborg Universitet

OBS! Foredraget er på spansk

El agitado ciclo político latinoamericano de las últimas décadas ha abierto nuevas perspectivas de reflexión y acción política. Iniciada con la tradición emancipatoria europea, América Latina ofrece hoy nuevas lógicas de resistencia ejemplarizadas tanto en las comunidades zapatistas, como en la tradición reformista con sus casos de innovación social a nivel local y la “revolución democrática” de los gobiernos populares.

Sted: Cafe Globen, Turesensgade 2b 1368 København

 

Tirsdag den 17. april 2018, Generalforsamling og ”Mit liv med Latinamerika” 

Kl. 17.30-19.30: Generalforsamling og

Kl. 19.30-21.00: ”Mit liv med Latinamerika”, ved lektor Anne Marie Ejdesgaard Jeppesen

Lektor ved Københavns Universitet og medstifter af NETLA, Anne Marie Ejdesgaard Jeppesen fortæller om sit arbejdsliv med Latinamerika i centrum og om, hvordan interessen for Latinamerika har ændret sig fra slutningen af 1980’erne og til i dag. Endelig lægger hun op til diskussion af, hvilken status Latinamerika vil have fremover i undervisningen på universitetet og i gymnasieskolen.

Sted: Cafe Globen
Turesensgade 2b 1368 København

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.